Adi Hadean si cei 24 centimetri

Adi hadean  Adi Hadean s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării și măiestriei sale culinare, calități care i-au adus numeroși fani încă de la începuturile aparițiilor sale publice. Debutul în bucătăria profesionistă și l-a făcut în 1998, iar de atunci a găzduit mai multe emisiuni TV, a publicat cărți purtând semnătura sa ori a contribuit la publicarea altor cărți, îmbogățind terminologia gastronomică, și …

24 centimetri de Adi Hadean este una dintre cele mai recente revelaţii literare, o carte despre mâncare, despre viață și despre relația autorului cu ambele, despre cum e să muncești în bucătărie zi-lumină, zi după zi, despre cum e să fii la Masterchef și să nu mai fii la Masterchef, despre arsuri și tăieturi, despre mâncarea mizerabilă, dar și despre cea delicioasă.

„Dacă pui o bucată de unt proaspăt întro tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse, untul se va topi și se va separa, iar apa se va evapora. Dacă lași untul topit într-un vas, componentele sale se vor așeza în funcție de densitate. La suprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră, un strat gros de grăsime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar părțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii, mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie, pe de o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile (adică ard mai greu), pe de altă parte pentru că, odată limpezite, sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fără legătură cu fiziologia.“ – Adi Hădean

De ce 24 centimetri, este intrebarea pe care multi o pun. Chiar daca fantezia ne indeamna sa ne imaginam „diverse”, 24 de centimetri este lungimea perfecta a cutitului de bucatarie …  🙂

cumpara ACUM

Comentariile sunt închise.