Alte glasuri, alte incaperi de Truman Capote

Alte Glasuri, Alte IncaperiAlte glasuri, alte incaperi este romanul de debut al lui Truman Capote, roman publicat la doar 23 de ani, si care a fost inca de la lansare un enorm succes de critica si de public, fiind considerat si astazi una dintre capodoperele literaturii americane din cea de-a doua jumatate a secolului XX. Tandru, liric si

provocator intocmai ca autorul sau, este, dupa marturia acestuia, „menit sa exorcizeze demonii” unei copilarii singuratice.

Tratand, in buna masura, despre sperantele si angoasele adolescentului Capote, cartea descrie experientele – pe jumatate traite, pe jumatate visate – ale lui Joel Knox, care, dupa moartea mamei sale, vine sa locuiasca, alaturi de tatal pe care nu-l cunoscuse niciodata, la un conac izolat din Alabama, asezat in mijlocul unei gradini napadite de balarii si izolat de restul lumii printr-o padure deasa pe unde misuna jivine si naluci infricosatoare. Destinele frante ale excentricilor locatari ai resedintei vor reprezenta pentru tinarul Joel un avertisment si, in acelasi timp, o capcana, iar relatia cu acestia il va ajuta sa descopere lumea adulta si pe sine insusi.

O capodopera stilistica ce evoca admirabil peisajele cu accente gotice din inima Sudului si surprinde momentul primei revelatii a unui baiat inzestrat cu o sensibilitate exacerbata asupra lumii pline de secrete a adultilor.

„Un roman intens si stralucitor… Capote poseda o maiestrie narativa uluitoare, o magie proprie.” -The Atlantic Monthly

Romanul a fost ecranizat in 1995, in regia lui David Rocksavage, avindu-i in distributie pe Lothaire Bluteau, Anna Levine si David Speck.

Acest volum este prima editie necenzurata, intr-o noua traducere, de George Volceanov

Comanda ACUM cu reducere de pret

+
TRANSPORT GRATUIT prin curier rapid

Alte carti scrise de Truman Capote gasiti    >> AICI <<

Comentariile sunt închise.