Amanta lui Freud de Karen Mack si Jennifer Kaufman

amanta-lui-freudAmanta lui Freud, este un roman palpitant, inspirat de presupusa relatie de dragoste dintre Freud si cumnata sa. Actiunea romanului se petrece in Viena, la sfarsitul secolului 19. Minna Bernays, o doamna de companie extrem de inteligenta si cu o educatie peste medie, este

concediata din nou. Se trezeste in strada fara prea multe optiuni, intr-o epoca in care, pentru o femeie, singura speranta in ceea ce priveste siguranta zilei de maine este casatoria. Dar Minna nu doreste sa se marite. Disperata, apeleaza la sora ei, Martha. Martha are propriile probleme, sase copii si un sot absent si dezinteresat care se intampla sa fie Sigmund Freud. Este perioada in care Freud lupta pentru a se impune profesional, teoriile sale despre sexualitate fiind privite cu rezerva si criticate de catre lumea academica. In vreme ce Martha este socata si dezgustata de opera pornografica a sotului ei, Minna este de-a dreptul fascinata.  

In aceasta poveste complexa de dragoste, loialitate si tradare, realitatea si fictiunea se amesteca perfect, creand portretul irezistibil al unei femei de neuitat si al eforturilor de a impaca afectiunea pentru sora ei cu obsesia fata de sotul acesteia, legendarul parinte al psihanalizei.

Romanul Amanta lui Freud este publicat de editura Rao.

Cumpara de AICI cu reducere de pret

 

Comentariile sunt închise.