Blaze de Stephen King

Blaze este ultimul si cel mai bun dintre romanele Bachman, „jumatatea intunecata” a lui Stephen King, publicat pentru prima oara.

Blaze este povestea lui

Clayton Blaisdell Jr, un gigant slab de minte dar cu inima mare, de doi metri si cincisprezece centrimetri si o suta douazeci si doua de kilograme, un personaj interesant, care poate fi în același timp si simpatic, si jalnic dar și respingător Este o poveste despre crima si suferinta.

Scapat de teroarea de tatalui sau si a institutiei care il luase „in grija”, Blaze il cunoaste pe George, un delincvent notoriu. Impreuna vor pune la cale marea lovitura: rapirea copilului unei familii cu o avere fabuloasa.

Dar Inainte sa treaca la fapte, George este omorat. Ramas singur, dar „vizitat” cand si cand de fostul sau partener, Blaze trebuie sa infaptuiasca Lovitura Secolului. Prins in ghearele unei teribile furtuni de zapada, cu un copil de cateva luni ca ostatic si cu intreaga politie pe urmele lui, planul minutios se transforma intr-o cursa disperata prin iadul alb al padurilor din Maine.

Chiar dacă această carte nu este un thriller, este plina de mister si suspans.  Uneori, acele flashback-uri cu Blaze, inserate de autor ici colo, mi s-au parut mai interesante decât actiunea centrala.

O poveste trista si, cred eu, sfasietoare la un moment dat, care merita citita.

Verifica AICI, pretul (cu reducere) si disponibilitatea cartii.

Toate cartile lui Stephen King pot fi gasite la cele mai bune preturi AICI.

Comentariile sunt închise.