Camarazi de front / Batalion de mars – Sven Hassel

 

camarazi de front   Camarazi de front si Batalion de mars, doua povestiri care te tin cu sufletul la gura in care Sven Hassel descrie în amănunt situaţii limită, de front, insistând, totodată, asupra unor momente aparte din viaţa eroilor săi.

„Între timp, pentru noi, dimineaţa se anunţa promiţătoare. Am năvălit cu

hărmălaie în bordelul în care o femeie urâtă îşi aştepta clienţii în spatele biroului. Pe perete era afişat un aviz care făcea cunoscut că, în caz de nevoie, să fie chemată Jandarmeria militară nr. 0001 şi, în cazuri de extremă urgenţă, unitatea 0060.
Mutra de puşcăriaş a Micuţului nu-i spunea bineînţeles nimic bun, aşa încât femeia cea grasă se gândi din capul locului la nr. 0001. Micuţul se aplecă deasupra biroului.
— Ştii nemţeşte? o întrebă. Da? Atunci ascultă, graso, sună alarma la târfele tale, dar mai repejor! Astăzi suntem puşi pe fapte mari!
Râse mulţumit, se îndreptă la adevărata sa înălţime şi aşteptă. Tanti se ridică, cât un munte, pieptul i se zbătea să scape din sutien, ochii ei mici şi spălăciţi aruncau fulgere, iar cele câteva fire din bărbie i s-au zburlit bătăioase.
— Ieşi afară! zbieră, sau chem Feldgendarmeria!
Se stropşea la noi toţi. De sub tejghea scoase un baston de jandarm şi îi aplică Micuţului una peste căpăţânâ.
Acesta scoase un zbierat şi după aceea totul se petrecu cu viteza fulgerului. Din Tanti nu mai rămase decât un papuc. Restul plutea prin salonul în care o cireadă de fete, pe jumătate dezbrăcate, se îngrămădiseră prin colţuri, crezând că peste bordelul hamburghez aterizase un V2.
— Haideţi, frumoaselor! urlă uriaşul, bine dispus, iată-ne din nou aici! De băut şi apoi repede în scutece!
— Nu avem nimic de băut, spuse Elfriede. Cheile sunt la doamna.
Aplecându-se asupra muntelui de carne ce zăcea pe jos, Micuţul scotoci găsind cheile între sâni. Fetele, fermecate, se repeziră în pivniţă şi se dezlănţui un chiolhan monstru. Ne-am îmbătat cu toţii, turnam alcool pe gâtlejul târfelor. Stein picta cu cerneală pe fundul uneia dintre ele, Bauer îşi făcea de lucru cu voinica Trude pe pian, întreaga încăpere era plină de pahare sparte şj de vărsături. Micuţul, prea obosit să călărească, se opintea cu Isabele culcat pe podea, în timp ce noi dădeam măsura cântând…” – Camarazi de front

Cartile lui Sven Hassel pot fi cumparate de AICI.

Comentariile sunt închise.