Caterina de Medici. Regina noptii sangeroase – C.W. Gortner

Caterina de Medici Cine a fost cu adevarat Caterina de Medici, temuta regina a Frantei secolului al XVI-lea?

Nascuta in Florenta Renasterii, Caterina, nepoata lui Lorenzo Magnificul, este nevoita sa accepte o casatorie de convenienta cu Henric al II-lea, delfinul Frantei, si astfel ajunge la curtea regelui Francisc I. Desi se bucura de sprijinul acestuia pana la moartea lui, are de infruntat

rivalitatea Dianei de Poitiers, amanta sotului ei.

Caterina traieste intr-o epoca marcata de intrigi si de razboaie religioase, culminand cu Masacrul din Noaptea Sfantului Bartolomeu. Joaca un rol important in framantarile epocii, fiind acuzata de egoism si sete de putere. Totodata, este considerata o adepta inflacarata a stiintelor oculte, numele ei fiind legat de cel al lui Nostradamus. Cartea de fata va provoaca sa-i calcati pe urme, calatorind in timp si intr-o epoca marcata de lupte pentru tron, dar si presarata cu povesti de dragoste.

C.W. Gortner este unul dintre cei mai apreciati autori contemporani de fictiune istorica. Romanele sale, traduse in 21 de limbi, recreeaza atmosfera Europei renascentiste, aducand la viata personaje istorice controversate, precum Caterina de Medici, Isabela de Castilia sau Henric al VIII-lea.

Cumpara ACUM cu reducere de pret

Comentariile sunt închise.