Codul rutier (actualizat la 1 iulie 2015)

Codul rutier 2015Codul rutier (actualizat la 1 iulie 2015) contine:

● Studiu introductiv
● Extrase din Noul Cod penal si din Legile de aplicare a Noilor Coduri
● Acte normative conexe esentiale, inclusiv Procedura de utilizare a aparatelor radar si Reglementarea „cazierului rutier”
● O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile ulterioare Legislatia rutiera a suferit modificari de esenta, in ultima perioada, atat ca efect al intrarii in vigoare a Noului Cod penal si a Noului Cod de procedura penala, cat si ca urmare a transpunerii in legislatia interna a unor directive europene.

Pentru a putea constitui un instrument de lucru util, prezenta culegere contine O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, actualizata (Codul rutier), extrase din Codul penal si din Legile de punere in aplicare a Codului penal si a Codului de procedura penala, Regulamentul de aplicare a Codului rutier (H.G. nr. 1391/2006), precum si alte acte normative de interes public general.

In ceea ce priveste actele normative cu impact direct in procedura de constatare a contraventiilor, publicam, pe langa Norma de Metrologie Legala NML 021 05, Procedura de utilizare a aparatelor radar aprobata prin Dispozitia IGPR nr. 36/2010.

Prezenta culegere contine si Ordinul viceprim ministrului, ministrului afacerilor interne nr. 141/2014 privind evidenta permiselor de conducere retinute si a sanctiunilor aplicate conducatorilor de autovehicule sau tramvaie (publicat in M. Of. nr. 683 din 18 septembrie 2014).

Cumpara ACUM si ai transport GRATUIT

Comentariile sunt închise.