Comisarul – Sven Hassel

comisarul

editia 2016

  Comisarul – Militarii germani care au cucerit inchisoarea OGPU sunt necrutatori cu gardienii. si cunosc prea bine inchisorile dorite si poruncite de Führer. Aproape de temnitele armatei hitleriste, un comisar sovietic viseaza la o viata fara griji pe care i-ar putea-o aduce comoara fabuloasa ascunsa in taigaua siberiana…

„in razboi multi au suferit de foame, de rani si de frig. Dar cel mai mult au suferit aceia care nu purtau arme, care s-au stins nevazuti, rataciti. Cei care au suferit de pe urma mainilor omenesti. Chinurile lor le-a vazut fiecare inima si, in jurul lor, pamantul din care aparusera ii sfasia incetul cu incetul.“

cumpara ACUM cu reducere de pret

Comisarul

— După mine, potopul, explică preotul regimentului, holbându-se la Oberstul care-l priveşte împietrit din şaua calului. Mama m-a părăsit pe când eram doar un tanc, suspină el autocompătimindu-se.
— Eşti beat, spune Oberstul şi îşi loveşte uşor cu cravaşa cizmele de călărie.
— Eroare, o mare eroare, bătrâne camarad Oberst, sughiţe preotul, scoţând un hohot prelung de râs care răsună în dimineaţa calmă de pe străzi.
— Priveşte mai de aproape, bătrâne camarad Oberst, şi vei vedea că sunt foarte treaz. Deşi calul tău se face că nu observă când îi respir drept în faţă.
Sprijinindu-se de un stâlp, reuşeşte dificila performanţă de a se ridica în picioare şi de a .saluta.
— Domnule Oberst, n-o să încerc să vă păcălesc, spune el cu o sinceritate solemnă. Sunt beat. Al dracului de beat. îşi dă singur o pedeapsă, rostind de zece ori „Tatăl Nostru” şi de cincisprezece ori „Ave Măria”, dar apoi pierde firul şi zice: Dumnezeule, să trăiţi! Imi permiteţi să vorbesc, domnule? Sunt preotul regimentului din Corpul Armatei a 3-a, domnule! , îmbrăţişează gâtul calului şi cere să fie arestat, pus în cătuşe şi dus la puşcărie.
— Dar, vă rog, imploră el pe un ton prefăcu!, vă rog, trimiteţi-mă la puşcăria Alt Moabitt. Azi au fasole la cină. Veniţi cu mine, domnule Oberst, şi veţi vedea. E cea mai bună fasole din care-aţi gustat vreodată.

Cartile lui Sven Hassel pot fi cumparate de AICI cu reducere de pret.

Comentariile sunt închise.