De neinvins de Laura Hillenbrand

De neinvins de Laura HillenbrandDe neinvins de Laura HillenbrandPovestea adevarata a unui bărbat extraordinar, Louis Zamperini, spusă de o femeie formidabilă: Laura Hillenbrand.

In copilarie, Louis Zamperini a fost un delincvent incorigibil. In adolescenta, el si-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-si un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. Dupa inceperea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, sportivul a devenit aviator. In luna mai a anului 1943, bombardierul sau s-a prabusit in Oceanul Pacific si Zamperini a supravietuit pe o barca de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experienta de cosmar a lagarelor japoneze pentru prizonieri de razboi. La limita rezistentei, Zamperini a raspuns disperarii cu ingeniozitate, suferintelor cu speranta, brutalitatilor cu revolta. Soarta lui, triumfatoare si tragica deopotriva, avea sa atarne de firul tot mai subtire al vointei sale.

Cumpara acum cu reducere de pret

De neinvins de Laura Hillenbrand a fost desemnata de revista TIME drept cartea de nonfictiune a anului, iar LOS ANGELES TIME i- a acordat Premiul pentrul carti biografice.

Revista PEOPLE spune : „Zguduitoare. […] Fascinantă. […] Cartea lui Hillenbrand este atât de cinematografică, iar evenimentele pe care le descrie atât de incredibile, încât nu îndrăzneşti să-ţi dezlipeşti ochii de pe pagină.” 

” În orice parte se uita, nu vedea decât apă. Era sfârșitul lui iunie, în 1943. Undeva, pe întinderea nesfârșită a Oceanului Pacific, Louie Zamperini, ofiţer-bombardier din Forțele Armate Aeriene și atlet olimpic, zăcea într-o mică ambarcațiune care plutea în derivă spre vest. Prăvălit lângă el se afla un sergent, unul dintre mitraliorii din avion. Într-o altă ambarcațiune, legată de prima, stătea un alt membru al echipajului, cu fruntea tăiată în zigzag de o rană adâncă.
Trupurile lor, arse de soare și pătate cu vopsea galbenă de la bărci, ajunseseră ca niște schelete. Rechinii se mișcau leneș în cercuri pe lângă ei, frecându-se cu spatele de bărci și așteptând.
Bărbații pluteau în derivă de douăzeci și șapte de zile. Purtați de un curent ecuatorial, merseseră așa cel puțin o mie de mile în mijlocul apelor controlate de japonezi. Bărcile începuseră să se topească, transformându-se într-un fel de jeleu care împrăștia un miros acru de arsură. Trupurile bărbaților erau pline de răni provocate de sare, iar buzele lor erau atât de umflate, încât se lipeau de nas și bărbie. Toată ziua stăteau cu ochii fixați pe cer, cântând White Christmas și aiurând despre mâncare. Nu-i mai căuta nimeni de acum. Erau singuri pe o rază de 160 de milioane de kilometri pătrați de ocean.” – fragment din De neinvins de Laura Hillenbrand

Cumpara acum cu reducere de pret

Louis Zamperini a murit în 2014, la vârsta de 97 de ani, răpus de pneumonie, iar povestea lui a fascinat-o și pe Angelina Jolie, care l-a transformat într-un personaj al marelui ecran, cucerind toată suflarea cinefilă încă de la apariția trailerului:

 

LAURA HILLENBRAND este autoarea a două cărți ajunse pe prima poziţie în topul cu bestselleruri din New York Times, și anume De neînvins și Seabiscuit: An American Legend, care a fost nominalizată pentru Premiul National Books Critics Circle, a câștigat premiile Book
Sense Book of the Year și William Hill Sports Book of the Year, a ajuns în 15 topuri cu cele mai bune cărți ale anului și a inspirat filmul Cursa secolului, nominalizat la 7 premii Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun film”. Laura Hillenbrand este consultant pentru filmul artistic realizat de Universal Pictures pe baza cărții De neînvins, iar articolul „A Sudden Illness”, publicat de ea în revista New Yorker, a obținut premiul National Magazine 2004. A mai publicat în The New York Times, Vanity Fair, The Washington Post și Los Angeles Times. Împreună cu actorul Gary Sinise, a pus bazele fundației caritabile Operation International Children, care asigură rechizite școlare pentru copii prin intermediul soldaților americani.

Cumpara acum cu reducere de pret

Comentariile sunt închise.