Degradari si defecte in constructii – cauze si solutii

Degradari si defecte in constructiiUna dintre cele mai cautate carti de specialitate este cartea lui Osztroluczky Miklós, Degradari si defecte in constructii – cauze si solutii >>> vezi AICI.

Defectele si deteriorarile care apar in constructii reprezinta o tema care in literatura de specialitate a fost tratata pana acum foarte putin, de aceea aceasta carte vine sa umple tocmai acest gol.

Ea se doreste un obiect de studiu pentru orice proprietar de cladire care doreste sa-si pastreze locuinta intacta, pentru incepatorii in domeniul constructiilor, dar si un ajutor de nadejde pentru cei experimentati, explicand – prin sugestive exemple practice si studii de caz – natura si cauzele care au dus la aparitia deteriorarilor respective, precum si metodele cele mai moderne de prevenire si combatere a acestora.

O alta carte scrisa de Osztroluczky Miklós este Izolatii termice >>> vezi AICI.

izolatii-termiceIn timpul sezonului rece, orice constructie are nevoie de un surplus de energie pentru a pastra in interior o temperatura cat mai placuta. In acest scop, izolatiile termice pot influenta in mod hotarator cele trei moduri de transmitere a caldurii (prin conductie, prin convectie si prin radiatie).

Cartea prezinta, prin numeroase studii concrete de caz, care sunt modalitatile cele mai eficiente de izolare termica a diferitelor structuri despartitoare ale unei cladiri (pereti, acoperis, ferestre etc.). Un capitol aparte este dedicat exploatarii energiei solare in constructii, cei interesati putandu-se documenta despre instalatiile cu colectoare solare sau peretii cu izolare transparenta, oferindu-li-se totodata informatii despre materialele termoizolante de ultima generatie in domeniu.

Capitolul despre locuintele energetico-economice dezvaluie ce sunt casele autonome, respectiv cele pasive, prezentand informatii documentate legate de constructia acestora, de la stabilirea terenului pe care va fi amplasata locuinta, orientarea acesteia, elemente de zidarie, pana la alegerea materialelor termoizolante optime, la final fiind prezentate cateva exemple de asemenea locuinte pe plan national si din strainatate.

Ambele carti pot fi cumparate cu reducere de pret de AICI.

Comentariile sunt închise.