Delicatete de David Foenkinos

delicatete david foenkinosDelicatete de David Foenkinos, un roman care s-a bucurat de un real succes in Franta, o poveste  de dragoste ecranizata, în care rolurile principale le revin actorilor Audrey Tautou si François Damiens.

Povestea se invarte in jurul personajului principal, Nathalie, o tanara, care are o slujba buna intr-o firma si este casatorita cu barbatul vietii sale. Numai ca, intr-o buna zi, el isi pierde viata intr-un accident si totul se schimba. Femeia se refugiaza in munca extenuanta. Pana cand destinul ii pregateste ceva.

Omul care ii poate reda pofta de viata se afla chiar langa ea. Nu trebuie decat sa-l vada si sa-si deschida inima.

„Daca va comanda o ceasca de cafea de­cofeinizata, ma ridic de la masa si plec. Nu ai dreptul sa bei o ceasca de cafea decofeinizata la genul acesta de intalniri. Este cea mai putin conviviala bautura din cate exista. Nici ceaiul nu este mai bun. Abia ne-am intalnit si ne instalam deja intr-un cocon moale. Simti ca ne vom petrece dupa-amiezile de duminica uitan­du-ne la televizor. Sau, mai rau, la socri. […] in cele din urma si-a spus ca un suc ar fi in regula. Da, un suc e simpatic. Convivial si deloc agresiv. Ar arata ca fata este blanda si echilibrata. Dar ce fel de suc? Mai bine te feresti de cele clasice: de evitat sucul de mere sau de portocale. Trebuie sa fii putintel original fara sa fii excentric. Sucul de papaya sau de guava, te ia cu fiori. Nu, cel mai bine ar fi sa aleaga ceva intre ele, bunaoara sucul de caise. Asta e. Sucul de caise este perfect. Daca alege sucul de caise, o iau de nevasta, a gandit François. […]
– Am sa iau… Un suc de caise, a raspuns Nathalie.
A privit-o ca pe o efractie a realitatii.“

Cumpara ACUM cu reducere de pret

Comentariile sunt închise.