Du-te si pune un strajer de Harper Lee

Du-te si pune un strajerDu-te si pune un strajer de Harper Lee este cartea-eveniment a anului 2015, continuarea celebrului roman Sa ucizi o pasare cintatoare <<< vezi aici (roman ecranizat in 1962, in regia lui Robert Mulligan, cu Gregory Peck, John Megna si Frank Overton in rolurile principale).

La doua decenii dupa intamplarile din Sa ucizi o pasare cintatoare, Jean Louise Finch – mai cunoscuta dupa porecla ei, Scout – se intoarce in

Maycomb, Alabama, sa-si viziteze tatal, pe Atticus, acum atins de batrinete si de boala. Pe fondul luptei pentru drepturile si libertatile civile care zguduie Sudul Statelor Unite, Jean Louise descopera adevaruri tulburatoare despre familia sa, despre orasul in care a copilarit si despre oamenii care ii sint dragi. Amintirile revin in valuri, iar valorile si opiniile ei sint serios zdruncinate. Du-te si pune un strajer readuce in scena multe dintre personajele intalnite in romanul Sa ucizi o pasare cintatoare, surprinzind in chip magistral zbuciumul unei tinere si al unei lumi care trebuie sa depaseasca iluziile trecutului.

Un roman memorabil, care confera profunzime si aduce o noua intelegere capodoperei Sa ucizi o pasare cintatoare.
Du-te si pune un strajer este, in multe privinte, o revelatie, un eveniment literar autentic.” (The Guardian)
„Romanul lui Harper Lee ridica intrebari profunde despre originile rasismului. Tocmai intr-un moment in care America are nevoie disperata de o discutie matura despre problemele rasiale.” (New Statesman)
 „Mai radical, mai ambitios si mai politic decit romanul Sa ucizi o pasare cintatoare. Un roman de un colosal interes literar.” (The Independent)

Du-te si pune un strajer ajunge la noi la momentul potrivit. Asa se intimpla cu toate operele de arta importante. Ajung la noi in clipa in care nu ne dam seama cita nevoie avem de ele.” (Chicago Tribune)

Cumpara ACUM

Sa ucizi o pasare cintatoare de Harper Lee <<< vezi AICI

Comentariile sunt închise.