Elixirul dragostei de Eric-Emmanuel Schmitt

Elixirul dragosteiElixirul dragostei de Eric-Emmanuel Schmitt (observator minutios si lucid al capriciilor inimii) reuseste sa transpuna, cu fine si surprinzatoare nuante, parcursul plin de capcane al unei legaturi amoroase tipice pentru vremurile noastre.

Dragostea este oare un sentiment declansat de un proces chimic, sau este pur si simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat? Exista o metoda infailibila pentru a starni pasiunea, un elixir precum cel care i-a unit odinioara pe Tristan si Isolda? Sau cei care se indragostesc asculta doar de propria libertate?

Fosti iubiti, Adam si Louise traiesc la mii de kilometri departare unul de celalalt, el la Paris, ea in Montréal. Corespondand pe e-mail, cei doi isi evoca trecutul comun, ranile inca neinchise, momentele de bucurie, dar si noile relatii. Ceea ce-i apropie insa a doua oara este prietenia, construita de comun acord si insotita de o provocare: ar putea sa-si reinvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?

„In Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distinctia dintre dorinta si sentiment. Cred ca, in privinta iubirii, problema consta in faptul ca denumim cu acelasi cuvant doua teritorii diferite: cel al dorintei si cel al sentimentului. La granita dintre ele, atunci cand incercam sa impacam atractia fizica si dragostea, se nasc marile noastre povesti, nu intotdeauna fericite.“ – Eric-Emmanuel Schimtt

Comanda ACUM cu reducere de pret

Publicat in 2015 la Humanitas
Data aparitiei: Februarie 2015
Tip coperta: Brosata
Format: 130×200
ISBN: 978-973-689-870-9

Mai multe carti scrise de Eric-Emmanuel Schimtt, gasesti AICI.

Comentariile sunt închise.