Enciclopedia religiilor de Michel Malherbe

Michel Malherbe este politehnician, inginer general la Ponts et Chaussées și a avut mai multe funcţii, mai ales în cooperarea tehnică franceză, în diverse cabinete ministeriale şi în fruntea mai multor întreprinderi parapublice şi private, ceea ce l-a ajutat să

viziteze mai mult de 150 de ţări. Convins de importanţa culturii în dezvoltarea omenirii, a conceput numeroase lucrări despre limbi și religii.

Enciclopedia religiilor desluseste fundamentele diverselor orientări și mișcări spirituale din lumea întreagă, privite cu obiectivitatea omului de știință.

Într-un stil alert, de o remarcabilă precizie, Michel Malherbe se apleacă asupra evoluției vieții religioase din timpuri imemoriale și până în contemporaneitate. Sectele și grupările religioase fac obiectul unei analize aprofundate în ambele volume ale lucrării. În primul dintre ele, un aspect inedit îl reprezintă studiul religiilor din Africa.

„Religiile reprezintă cadrul, suportul și câteodată motorul unei vieţi spirituale care capătă sens doar dacă este trăită ca fiind unică și individualizată. Ele sunt folositoare în măsura în care ne învaţă să devenim responsabili și să căutăm pacea și iubirea, apelând la toate resursele noastre.“

Doua volume de ritualuri, culte, mișcări spirituale, secularism … Un instrument excelent pentru orice curios, credincios, ateu sau un om al secolului XXI.

Enciclopedia religiilor poate fi cumparata de AICI cu discount.

 

Comentariile sunt închise.