Femeia de hartie de Rabih Alameddine

femeia-de-hartieFemeia de hartie de Rabih Alameddine face parte dintre romanele finaliste al National Book Award 2014 si al National Book Critics Circle Award 2015.

Ajunsa la saptezeci si doi de ani, Aaliya, o femeie care nu se simte necesara nimanui, povesteste despre sine si despre cei apropiati. Locuieste singura intr-un apartament din Beirut, dar casa ei adaposteste sute de tomuri, cum nimeni din capitala Libanului nu mai are.

Divortata, fara copii, avind drept Dumnezeu, scriitori si opere faimoase, femeia a lucrat o viata ca librar si de aproape cinci decenii traduce in fiecare an in araba una dintre cartile care au captivat-o. Munca sa nu este destinata altor ochi, caci Aaliya doar creeaza si depoziteaza: traducerile sunt ingropate in cutii si pastrate in apartament. Lucrurile se schimba insa cind un dezastru neasteptat ameninta sa distruga tot ceea ce Aaliya a creat in lunga-i viata.

Concentrat, un nebanuit ghid de lectura, romanul cuprinde povesti cuceritoare despre Beirutul de azi si cel de ieri, despre razboiul civil din Liban, o lume fascinanta tesuta in amintirile unei neobosite cititoare.

Cumpara ACUM cu reducere de pret

Publicat in 2015 la Polirom
Tip coperta: Brosata
Format: 130×200
Numar pagini: 280
ISBN: 978-973-46-5018-7

Comentariile sunt închise.