Ferma animalelor de George Orwell la numai 13 lei

ferma-animalelorFerma animalelor de George Orwell a inspirat o celebra animatie difuzata in anul 1954, reluata in 1999 de un film in care vocile personajelor au fost dublate, printre altii, de Patrick Stewart, Julia Louis-Dreyfus si Peter Ustinov.

Cartea este o fabula politica plina de intelepciune, de compasiune si de invataminte pentru vremurile pe care le traim. – New York Times

Cand animalele de la ferma isi alunga stapanul betiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare munceste peste program, productivitatea creste si, pentru moment, toate gurile sunt satule. Regulile de aur ale colectivitatii vor fi inscrise cu litere uriase pe un hambar: toate animalele sunt egale, nici un animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi in pat, nu-si va ucide semenii. Dar nu va trece mult pana cand porcii vor prelua conducerea fermei si se vor bucura de toate privilegiile puterii.

Punctul culminant al utopiei Ferma Animalelor poate fi inteles fie si numai din ultima regula care mai ramane inscrisa pe hambar: „Toate animalele sunt egale, numai ca unele animale sunt mai egale decat altele“.

vezi AICI cartea

ebook Ferma animalelor de George Orwell <<< vezi AICI

audiobook Ferma animalelor de George Orwell <<< vezi AICI

Carti George Orwell <<< vezi AICI

Comentariile sunt închise.