Fraier de Bucuresti de Florin Iaru

fraier de bucurestiFraier de Bucuresti, volumul de povestiri al lui Florin Iaru, trebuie citit „Daca doriti sa revedeti trecutul, intr-o noua prezentare!”. Textele penduleaza intre orasul cufundat in bezna din anii comunismului si Capitala (cu majuscula) cuprinsa de fiorul capitalismului (cu minuscula). Fiecare pastila de ris lasa in urma …

mai mereu un gust amar, anulat insa de urmatoarea pastila de ris. Viata literara sau intim urbana, viata de somer sau de gazetar in libertate (si cu carte de munca) ofera cele mai neprevazute si mai inedite momente, surprinse in Fraier de Bucuresti cu o extraordinara maiestrie narativa si umor debordant. O carte care, odata deschisa, poate da dependenta.

„Pentru Iaru, orasul incepe pe vremea Pobedelor, automobilele rusesti pentru stabii vremii, si vine de curge pina azi. Din povestile astea a scos o carte cu care, nu spun vorba mare, a dat lovitura. Nu-ti vine sa te desparti de ea si, cind vezi ca se apropie de sfirsit, o mai lasi, fiindca nu vrei sa se termine.” (Cristian Teodorescu)

cumpara ACUM cu reducere de pret

+
transport GRATUIT

Citeste si: Povesti cu final schimbat de Florin Iaru >>> vezi AICI

Comentariile sunt închise.