Imparatul mustelor de William Golding

imparatul-mustelorScapati cu viata din catastrofa prabusirii unui avion, niste copii isi organizeaza supravietuirea pe o insula pustie, lipsiti de sprijinul sau ocrotirea vreunui adult. Impreuna, ar putea da nastere unei noi lumi, mai pura, o lume de dinaintea „pacatului originar”. Dar curand, germenii unor patimi etern umane le tulbura armonia. O parte a membrilor grupului se asociaza intr-o

haita de vanatori, exalta cruzimea si sangele victimelor. Treptat, violenta se exacerbeaza si isi alege alta tinta: cei care refuza sa li se alature. Vanatoarea ameninta sa devina omor ritual, reluand ciclul fara sfarsit al crimelor de care este plina istoria omului. Forta parabolei lui Golding rezida in crudul realism al scrisului sau, si nu e de mirare ca romanul a fost refuzat la inceput de nu mai putin de douazeci si una de edituri engleze si americane: prea deranja viziunea complezenta a unei umanitati abia iesite dintr-un pustiitor razboi.

Odata publicat insa, Imparatul mustelor de William Golding (Premiul Nobel pentru literatura in 1983) a avut un ecou rareori intalnit in istoria literaturii si a beneficiat de o celebra ecranizare, realizata la numai cativa ani de la aparitie (1963) de Peter Brook.

Comanda ACUM cu reducere de pret

Mai multe carti scrise de William Golding <<< clic AICI

Comentariile sunt închise.