Marea spovedanie a brokerului fugar de Cristian Sima

marea-spovedanie-a-brokerului-fugarMarea spovedanie a brokerului fugar de Cristian Sima este „… o marturisire. Un act de curaj si in acelasi timp o usurare. Nu m-am spovedit niciodata, nici unui preot, nici iubitei, nici macar propriului meu copil. O voi face acum, public. Nu ma astept sa fiu crezut si cu atat mai putin sa fiu iertat.

Cum cel mai important lucru pe care l-am trait este chiar scrierea acestei carti, am agatat pe firul genezei Marii Spovedanii tot ceea ce mi s-a parut mai relevant pentru a descrie Sistemul, papusarii lui si cauzele care au dus la instaurarea sa. Nu am uitat nimic din ceea ce am facut si vreau ca macar generatiile viitoare sa invete ceva din experienta mea.“ – Cristian Sima

Cristian Sima, controversat om de afaceri, doctor în matematică şi cu ani de practică pe pieţele de capital din Italia, Franţa şi Londra, a fost unul dintre primii investitori români care a deschis o firmă de brokeraj WBS Holding, dedicată pieţelor internaţionale.

A dispărut din România în octombrie 2012, fiind acuzat de mai mulţi dintre clienţii săi că le-a blocat accesul la banii din conturi, Sima sustinandt că a pierdut toţi banii pe bursă.

Fostul preşedinte al Bursei SIBEX, Cristian Sima era cunoscut pentru pariurile sale riscante pe bursă, care i-au adus câştiguri enorme, însă şi pierderi similare.

„Intr-o ţară condusă de hoţi, singurul păcat capital e prostia supuşilor. „În Drept, cineva e vinovat doar dacă încalcă drepturile altuia; în Etică, el este vinovat doar dacă se gândeşte să facă asta”, spunea Immanuel Kant. Dacă ne-am gândi de fiecare dată când întreprindem ceva dacă nu cumva încălcăm drepturile celorlalţi, sigur am comite mai puţine păcate morale şi sigur nu am favoriza naşterea şi înmulţirea monştrilor corupţiei. Spovedindu-mă, voi încerca să mă gândesc la drepturile tuturor, atât ale călăilor, cât şi ale victimelor.” – Cristian Sima

Cumpara ACUM cu reducere de pret

 

Sunt foarte curios daca in Marea spovedanie a brokerului fugar a lui Cristian Sima vom gasi „pacatele” autorului sau „pacatele” altora. Dupa cum stim din informatiile TV acesta „lucra” cu nume grele din politica pe care nu are rost sa le mentionam, dar si cu nume… Irina Schrotter, Andreea Raicu, Marie Rose Mociorniţă, Robert Turcescu, Tudor Chirilă.

Comentariile sunt închise.