Nascuti pe Pamant de Orson Scott Card

orson scott cardNascuti pe Pamant de Orson Scott Card este al cincilea volum din seria Intoarcerea acasa.

„Mai mult decât o parabolă și nu tocmai o alegorie, saga lui Orson Scott Card, care se petrece într-un viitor îndepărtat, reușește performanța de a fi incontestabilă, distractivă, revelatoare“.
Kirkus

„Sfârșitul poveștii, în care primul născut al fostului preot și conducător vede răul pe care l-a pricinuit și alege viitorul se află în acest volum nobil și este o lectură mai mult decât plăcută.”
Publishers Weekly

Cumpara acum

Toate personajele din volumele anterioare ale seriei au dispărut, iar Shedemei este singura care a supraviețuit. Ultima carte din cunoscuta saga a lui Card urmărește luptele din neamul celor care l-au urmat pe Nafai. Regele din Darakemba, fiii lui, precum și consilierii, împreună cu marele preot, devin protagoniștii întâmplărilor.

În lungii, nesfârșiții ani de căutare, computerul principal nu a găsit ce căuta. Nu l-a reperat pe Păstrătorul Pământului, singura inteligență care-i poate repara programul stricat.

Celelalte patru volume din seria Intoarcerea acasa, sunt:

  • Amintirea Pământului 
  • Chemarea Pământului 
  • Navele Pământului 
  • Din nou pe Pământ 

Orson Scott Card este singurul autor de science fiction care a primit in doi ani consecutivi premiile Hugo si Nebula, cele mai importante distinctii ale genului SF. Orson Scott Card a fost onorat cu aceste distinctii pentru romanul Jocul lui Ender si continuarea acestuia, Vorbitor in numele mortilor.

Orson Scott Card (n. 1951, Washington) descinde din primii mormoni americani si a fost misionar in Brazilia pentru Biserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma. Si-a inceput cariera literara ca poet, apoi a fost atras de dramaturgie si a adaptat opere literare pentru teatrul radiofonic. Mai tarziu, a scris el insusi piese originale. A devenit scriitor liber profesionist dupa ce a semnat primele contracte pentru doua romane SF.

Dupa ce si-a infiintat propria companie teatrala, Orson Scott Card a lucrat in calitate de corector, apoi de redactor in editura BYU Press.

Orson Scott Card a castigat numeroase premii, dintre care cele mai importante sunt Premiile Hugo (Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor, Eye for Eye, How to Write Science Fiction and Fantasy), Premiul Nebula (Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor) sau Premiul Locus (Seventh Son, Red Prophet, Lost Boys, Maps in a Mirror: The Short Fiction of Orson Scott Card, Alvin Journeyman, Vorbitor in numele mortilor).

De asemenea, in 1978 a castigat Premiul John W. Campbell pentru cel mai bun tanar autor.

In prezent, Orson Scott Card lucreaza la scenariul unui film inspirat de Jocul lui Ender.

Comentariile sunt închise.