Pictori de geniu – acum cu reducere de pret

Pictori de geniuOperele complete ale celor mai reprezentativi pictori de geniu: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Picasso, Van Gogh, Monet, Botticelli, Goya, Grigorescu, Dali, Rafael, Tonitza, Rubens, Tiziano, Rembrandt.

Pictori de geniuPersonalitate complexa si controversata a secolului al XX-lea, Salvador Dali este cunoscut atat pentru opera sa suprarealista, cat si pentru aparitiile sale publice insolite. A creat in domenii diverse: pictura, sculptura, grafica, film, fotografie, literatura. Opera artistului spaniol este in principal legata de miscarea suprarealista, in care acesta vede posibilitatea manifestarii imaginatiei sale exuberante si a virtuozitatii tehnice. Datorita comportamentului sau, in 1934 este exclus din grupul artistilor suprarealisti, ceea ce nu-l impiedica sa se considere singurul artist capabil de a capta ”formele suprareale”.

Cumpara ACUM cu reducere mare de pret


Pictori de geniuFrancisco Jos de Goya y Lucientes, considerat ultimul dintre maestrii vechii scoli de pictura si primul dintre artistii moderni, s-a nascut in localitatea Funedetodos din Aragon in 1746. A studiat la Zaragoza, cu Jose Luzan, si apoi la Madrid, in atelierul unui artist vestit in epoca, Anton Raphael Mengs. Cu totul inexplicabil, Goya nu este admis la Academia Regala de Arte Frumoase, esec care il determina sa plece in Italia, unde obtine premiul al doilea la un concurs organizat la Parma. In acelasi an, se intoarce la Zaragoza si primeste comenzi pentru trei fresce: la Biserica San Pilar, la Manastirea Aula Dei si la Palatul Sobradiel. Venind dintr-o familie modesta, Goya visa glorie si onoruri in puternic ierarhizata societate spaniola si o stare materiala care sa-i satisfaca nevoile de artist si pofta de viata. Interesul sau merge, in mod firesc, catre palatele nobiliare si catre oamenii simpli.

Cumpara ACUM cu reducere mare de pret


monetNu am decat meritul de a fi pictat intocmai dupa natura, straduindu-ma sa reproduc propriile impresii fata de fenomene trecatoare si schimbatoare, spunea in 1926, Claude Monet (1840-1926), parintele Impresionismului si cel care, prin imensa lui opera, care cuprinde aproape doua mii de tablouri, a inspirat o noua poetica a momentului. Nascut in la Paris, Monet si-a petrecut copilaria in Normandia, in orasul Le Havre, unde parintii sai se stabilisera din 1845. A dovedit de timpuriu interes pentru artele frumoase si, in timpul studiilor la scoala secundara de arta, devenise faimos caricaturile sale in carbune, pe care negustorii de arta le vindeau la preturi cu 10-20 de franci. In aceeasi perioada, l-a cunoscut pe pictorul Eugne Boudin, cel care l-a obisnuit cu lucrul in aer liber si cu tehnica picturii in ulei. In 1866, tabloul „Camille” („Femeie in rochie verde”) i-a adus recunoasterea in lumea artei.

Cumpara ACUM cu reducere mare de pret


tizianoTiziano, cel mai de seama pictori ai Scolii Venetiene, a ramas in constiinta posteritatii gratie versatilitatii sale si abilitatii de a picta deopotriva portrete, peisaje, scene biblice si mitologice, precum si datorita tehnicilor inovatoare in aplicarea culorilor, care aveau sa-i influenteze nu doar pe pictorii italieni din perioada Renasterii, ci si generatiile viitoare de artisti occidentali. Data nasterii lui Tiziano nu se cunoaste exact. Cele mai multe marturii in acest sens iau in calcul anul 1477, bazandu-se pe o declaratie a pictorului, care, intr-o scrisoare catre Filip al II-lea, de la 1 august 1571, ii mentiona ca are varsta de 95 de ani, pentru a-l sensibiliza pe rege sa-i plateasca sumele datorate pentru picturile lui. Insa o parte a istoriografiei moderne plaseaza data nasterii artistului intre 1488 si 1490. In 1519 i s-a cerut sa realizeze panoul de altar al „Imaculatei conceptii” din Biserica Sfanta Maria a Calugarilor.

Cumpara ACUM cu reducere mare de pret


Alte carti despre pictori celebri si picturile lor intr-un format extraordinar puteti gasi AICI cu reducere de pret.

Comentariile sunt închise.