Plangi, plangi, balalaika de Vintila Corbu

plangi-plangi-balalaikaPlangi, plangi, balalaika a fost scris în limba franceză şi este editat în premieră în Colecţia “Adevărul”. Romanul critică aspru comunismul, regim ce şi-a pus profund amprenta asupra vieţii lui Vintilă Corbul. Tatăl său, generalul Constantin P. Corbul, a fost condamnat la moarte

de regimul comunist. Autorul descoperă, după mai mult de 10 ani, adevărul despre moartea acestuia, în timp ce se documenta împreună cu Eugen Burada pentru filmul “Revanşa”.

Pelicula, al cărei scenariu este semnat de Vintilă Corbul şi Eugen Burada, a fost regizată de Sergiu Nicolaescu şi a apărut pe ecrane în anul 1978. Căutând informaţii despre ocuparea radioului de către mişcarea legionară, l-au cunoscut pe Vasile I. Ionescu, director general al Radiodifuziunii Române în acea perioadă.

Fostul director a făcut imediat legătura între Vintilă şi generalul Corbul şi i-a dezvăluit adevărata cauză a morţii acestuia. Oficial, familia fusese înştiinţată de către reprezentanţii închisorii că motivul decesului generalului C. P. Corbul este ocluzie intestinală. Stupefiat, Vintilă Corbul află că tatăl său a fost coleg de celulă în închisoarea de la Jilava cu Vasile I. Ionescu şi, făcând greva foamei, a murit în braţele acestuia.

Cumpara ACUM

Comentariile sunt închise.