Plansul lui Nietzsche de Irvin D. Yalom

Plansul lui NietzscheFriedrich Nietzsche, filozoful care a marcat Europa moderna, un medic tanar numit Sigmund Freud, Joseph Breuer, mentorul lui Freud si unul dintre intemeietorii psihoterapiei, si Lou Andreas-Salomé, muza capricioasa a lui Nietzsche, sunt protagonistii acestui roman indraznet, impletind adevarul istoric si fictiunea in atmosfera Vienei fin de siecle.

Plansul lui Nietzsche de Irvin D. Yalom: ” Reveria lui Josef Breuer fu întreruptã de dangãtul armonios al clopotelor de la San Salvatore. Îsi scoase ceasul masiv de aur din buzunarul vestei. Ora nouã. Citi din nou micuta carte postalã cu chenar argintiu pe care o primise în ziua precedentã.
21 octombrie 1882
Domnule doctor Breuer,
Trebuie sã vã consult într-o chestiune foarte urgentã. Este în joc viitorul filozofiei germane. Ne întâlnim mâine-dimineatã la ora nouã la Café Sorrento.
Lou Salomé
Ce bilet impertinent! Nimeni nu i se adresase cu atâta tupeu de-a lungul anilor. Nu cunostea nici o Lou Salomé.
Pe plic – nici o adresã. Nici o posibilitate de a-i comunica acestei persoane cã nu-i convenea ora nouã, cã Frau Breuer n-o sã fie prea încântatã sã ia singurã micul dejun, cã doctorul Breuer era în concediu si „chestiunile urgente“ nu prezentau nici un interes pentru el – cã, de fapt, doctorul Breuer venise la Venetia tocmai ca sã scape de chestiuni urgente.
Cu toate acestea, iatã-l aici, la Café Sorrento, la ora nouã, scrutând chipurile din jurul sãu si întrebându-se care din ele ar putea fi al impertinentei Lou Salomé.
— Mai doriti cafea, domnule? …”

Transportul este GRATUIT!

„Un roman de idei transformat intr-o carte despre pasiune.” (Washington Post)

„Un roman despre obsesie, o poveste gravitand in jurul lui Nietzsche, punand supraomul in situatia paradoxala de a sta intins pe divanul psihoterapeutului.” (Los Angeles Times)

„O carte captivanta. O poveste emotionanta si magistral scrisa.” (Washington Times)

Irvin D. Yalom s-a nascut in 1931, in Washington, intr-o familie de emigranti rusi. Desi fascinat de literatura si de avatarurile naturii umane, alege o cariera medicala, la presiunile familiei, singura concesie pe care o face vocatiei sale umaniste fiind specializarea in psihiatrie. Devine un eminent psihoterapeut, publicand numeroase lucrari de specialitate. Debutul sau ca prozator, in 1990, cu romanul Plansul lui Nietzsche suscita entuziasmul publicului si al criticii.

Alte carti scrise de Irvin D. Yalom, cu reducere de pret + transport gratuit, gasesti  AICI.

Comentariile sunt închise.