Povesti cu gust de Mircea Radu

povesti cu gust   Povesti cu gust este o carte de bucate scrisa de jurnalistul de televiziune Mircea Radu, in care autorul este convins ca bucatele prezentate nu sunt doar pentru a potoli foamea, nu sunt doar pentru a stimula simturile (gustul, mirosul, vazul), ci si o carte care …

te proiecteaza, intr-o copilarie magica, declansand amintiri si intretinand placerea de a sta la masa si de a spune povesti. Povesti cu gust, fireste.

Daca ar fi sa ia in seama doar retetele si fotografiile care le insotesc, dintre care multe sunt chiar opera autorului, cititorii s-ar grabi sa considere acest volum o alta carte de bucate, fara indoiala, cu gust. Daca ar fi sa ia in seama doar povestile, cititorii ar descoperi un narator, fara indoiala, iscusit, pentru care prajiturile din copilarie, unchii si matusile, prietenii de joaca, fetele care iubeau muzica disco sunt obiectul unor tandre evocari, pe cand tablourile prezentului, cateodata ilare, agitate, stridente, lasa si un gust amarui. Insa, datorita unor fine si discrete jocuri ale memoriei si ale gustului, Mircea Radu asociaza fiecare poveste cu o reteta fie din alte vremuri, fie de acum, fie din bucataria traditionala romaneasca, fie din cea meridional-orientala.

O carte in care bucatele iau gustul povestilor, iar povestile, inevitabil, pe cel al bucatelor.

cumpara ACUM cu reducere de pret

Cartea mai poate fi cumparata si de la:

Libraria Libris >>> vezi AICI

Libraria Carturesti >>> vezi AICI

Comentariile sunt închise.