Putin, Biografia interzisa de Stanislav Belkovski

Putin, Biografia interzisaPutin, Biografia interzisa doreste ca informaţiile dezvăluite sa să arunce în aer miturile şi prejudecăţile despre unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei: Putin. Stanislav Belkovski îi conturează liderului rus un portret deloc măgulitor, scandalos pe alocuri, dar, mai presus de orice,

foarte „veridic”. El îl prezintă ca pe un om frământat de mari probleme, un om lipsit de orice interes faţă de ideologii şi chiar faţă de politică şi e mânat doar de dorinţa de a face bani pentru el şi apropiaţii săi.

Cine este Stanislav Belkovski ? Un analist politic, specialist în comunicare, văr al oligarhului Boris Berezovski, strateg de campanie electorală şi autor de discursuri pentru politicieni de top din Rusia. S-a făcut remarcat în 2007, atunci când estimările sale conform cărora averea personală a lui Vladimir Putin ar fi fost de circa 40 de miliarde de dolari au fost publicate de prestigioasele Die Welt şi The Guardian, iar în România a devenit celebru la începutul anilor 2000, când a lansat o propunere şocantă pentru rezolvarea crizei transnistrene: desfiinţarea statului Moldova prin alipirea republicii separatiste la Rusia şi unirea Basarabiei cu România.

In volumul Putin, Biografia interzisa, autorul incearca sa ne faca sa credem ca tarul Rusiei nu este un om rau, periculos, care dispreţuiește democraţia – asa cum este prezentat de presa occidentala – ci un on bun si pasnic, un antiimperialist convins, care a avut o copilărie nefericita, un om timid, neinteles de occidentali. Un om sincer, calm și cuminte care, ghinion, are parte și de toate relele scăpate din cutia Pandorei, în Rusia ultimilor ani.

La prima vedere, daca nu cunosti putina istorie si nu esti conectat la evenimentele actuale ai tendinta sa crezi tot ce scrie autorul, practic cartea incearca sa-ti anestezieze creierul, si sa-ti tranmita mesajul„fiţi liniștiţi, trăim în cea mai bună dintre lumi, pentru că la Kremlin domnește Vladimir Putin” dupa cum spune in prefata Emil Hurezeanu.

Per ansamblu este o carte bine scrisa, dar daca citesti printre randuri iti dai seama ca „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.”

Marea intrebare este ” Stanislav Belkovski si-ar fi riscat pielea ” ca sa spuna adevarul? Se pare ca nu. Putin a contrazis tot ce scrie Stanislav Belkovski in cartea sa prin faptele sale din noiembrie încoace, ceea ce scrie Belkovski în cartea sa (vezi Ucraina si nu numai).

 

Comentariile sunt închise.