Regina desertului – O femeie in Arabia

regina desertului  Regina desertului – O femeie in Arabia scrisa de Gertrude Bell si Georgina Howell, este o carte destinată îndrăgostiților de călătorii și celor care doresc să afle mai multe despre misterele lumii arabe…

Cartea are două autoare pentru că Georgina Howell s-a documentat din jurnalele Gertrudei Bell (1868-1926), dar si din numărul mare de scrisori lăsate în urmă şi cuprinde absolut toate activităţile în care s-a angajat exploratoarea.

Gertrude Bell, una dintre marile aventuriere ale secolului al XX-lea şi cea care a influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu în anii de după Primul Război Mondial, a întors spatele societăţii victoriene pentru a studia la Oxford şi a vedea lumea.

Pasionată de călătorii si alpinism, de arheologie si limbi străine (a învățat turca, italiana, franceza, germana, araba şi persana), scriitoare, poetă, lingvistă şi spioană, ea şi-a dedicat viaţa promovării cauzei arabe şi a jucat un rol crucial în definirea hotarelor actuale din Orientul Mijlociu.

Regina Desertului ” a fost înmormântată cu onoruri militare în cimitirul din afara zidurilor Bagdadului, sicriul fiind acoperit cu steagul Union Jack şi cu drapelul irakian.

cumpara ACUM cu reducere de pret

Comentariile sunt închise.