Repertoar de simptome de Keith Hopcroft

REPERTOAR DE SIMPTOMERepertoar de simptome este singura carte pe care aș vrea să o am în cabinetul de consultație.” – London Calling

Viața ar fi mult mai simplă pentru medicul de familie dacă pacientul s-ar prezenta cu diagnosticul deja stabilit. Din nefericire, lucrurile nu se întâmplă așa: pacienții vin la medic cu

simptome adeseori descrise foarte vag, uneori multiple și ocazional obscure; și este greu pentru medic să creeze o oarecare ordine într-un asemenea haos.

Scrisă de doi medici generaliști, această carte analizează peste 100 de simptome întâlnite frecvent în practica medicală curentă, pentru fiecare fiind descrise manifestările clinice, diagnosticul diferențial și posibilele investigații.
Este o carte esențială pentru toți medicii de familie, dar și pentru studenții la medicină și asistenții medicali.

„În această carte, medicina de familie se face așa cum trebuie, pornind de la simptomele cu care pacientul vine la medic, parcurgând examenul clinic, stabilind un diagnostic prezumptiv, trecând treptat prin logica unui diagnostic diferențial curat și documentat, sprijinit de cele mai frecvente explorări aflate la îndemâna medicului și a pacientului său.

În plus – numeroase mesaje cheie, mici picanterii izvorâte din experiență, trimiteri țintite plus mici „dojeni“ de dascăli care pricep totul despre învățăceii lor, un index clar și o înșiruire corectă, cinstită a principalelor motive pentru care pacientul vine în cabinet. Din fericire, acum avem ediția noastră în limba română, de ținut neapărat pe birou, la îndemână.”

Dr. Sandra Adalgiza Alexiu – medic primar MF, instructor formator

Repertoar de simptome de Keith Hopcroft este o carte recomandata de Societatea Națională de Medicina Familiei.

Cumpara ACUM cu reducere de pret

Comentariile sunt închise.