#rezist. Proteste impotriva OUG 13/2017 – un album document

#rezist proteste impotriva oug 13  #rezist. Proteste impotriva OUG 13/2017 este albumul prin care Curtea Veche Publishing, cu sprijinul a numerosi fotografi din tara si din diaspora, dar si a unor importanti jurnalisti, analisti si oameni de cultura, documenteaza cel mai amplu protest din istoria post-decembrista. Textele cuprinse in carte sunt semnate de … Andrei Oisteanu, Paula Herlo, Mircea Toma, Dragos Bucurenci, Ioana Popescu, Vintila Mihailescu, Liviu Papadima si Cristian Simonca. Fotografiile din album suprind sute de instantanee care, cu timpul, s-ar fi pierdut, uitate sau ratacite prin ungherele Internetului.

Cartea documenteaza protestele care au avut loc pe teritoriul Romaniei, in orase precum Bucuresti, Sibiu, Iasi sau Cluj, dar si in diaspora. Mesajele din timpul protestelor, irepetabile, intransigente, oneste, inteligente, subtile, de un umor irezistibil, arata ca ne-am despartit, pentru totdeauna, de vremurile in care, la demonstratii, se agitau mesaje scrise de altii cu litere albe lipite pe un fundal de panza rosie. Adunate intr-o carte, ele devin niste instantanee din 2017, care le demonstreaza scepticilor ca o noua generatie de cetateni manifesta altfel decat se facea, cu indarjire, naivitate si chiar cu ura, la inceputul anilor 1990.

Printre fotografii care au contribuit la aceasta carte se numara Cristian Vasile, Adi Bulboaca, Andrei Dascalescu, Catalin Georgescu, Ovidiu Moisin, Barna Nemethi, Vitalie Brega, precum si unii dintre cei mai cunoscuti fotografi ai Agerpres.

Fiind un demers civic, profitul cartii va fi donat de Curtea veche Publishing catre Funky Citizens.

cumpara ACUM

#rezist proteste impotriva oug 13_1

Comentariile sunt închise.