Sculptand in timp de Andrei Tarkovski, lansare de carte

Sculptand in timpEditura Nemira va invita, joi, 12 noiembrie, la ora 18.00, la Sala Eforie de la Cinemateca Română, la lansarea volumului „Sculptand in timp“ de Andrei Tarkovski, publicat în premieră în România în Colecția Yorick a Editurii Nemira. Evenimentul va fi urmat de proiecția unuia dintre cele mai importante filme ale celebrului regizor rus.

Invitații speciali ai serii sunt:

  • Cristian Tudor Popescu – jurnalist, scriitor, critic de film,
  • Laurențiu Damian – regizor, președintele Uniunii Cineaștilor din România;
  • Mihai Fulger – critic de film, redactor-șef al Cinematecii Române;
  • Raluca Rădulescu – jurnalist și traducătoarea volumului
  • Monica Andronescu – coordonatorul Colecției Yorick a editurii Nemira.

Cautand raspunsuri la intrebari despre film si arta in general, despre creator si public, despre valori si nonvalori, unul dintre cei mai importanti cineasti din secolul XX priveste adanc in sine si spre lumea din jur. Lumea lui se dezvaluie in Sculptand in timp, carte fundamentala pentru orice artist,  astfel incat sa starneasca si mai multe intrebari.

„Absolutul poate fi atins numai pe calea Credintei si a Creatiei. Singura conditie a luptei pentru propriul drept de a crea sunt credinta si propria predestinare, disponibilitatea de a munci si intransigenta. Creatia are intr-adevar nevoie din partea artistului de „moarte la modul serios“ (Boris Pasternak), in cel mai tragic sens al cuvantului. (…) Scopul artei este acela de a-l pregati pe om pentru moarte, de a-i curata si de a-i afana sufletul, de a-l face capabil sa devina mai bun.“ – Andrei Tarkovski

vezi AICI cartea

 

Comentariile sunt închise.