Soroc de viata si soroc de moarte – O carte pe zi

Soroc de viata si soroc de moarte   Soroc de viata si soroc de moarte de Erich Maria Remarque este cartea care a inspirat in 1958, o celebra ecranizare, in regia lui Douglas Sirk, cu John Gavin si Liselotte Pulver in rolurile principale, in a carei distributie apare si numele autorului… Un volum care merita prezentat in seria de articole „O carte pe zi„…

Dupa doi ani petrecuti pe frontul din Rusia, tinarul soldat german Ernst Graeber primeste o nesperata permisie de trei saptamini si se intoarce in orasul natal.

Dar, la sosire, da cu ochii de o priveliste infioratoare: tot orasul e distrus de bombardamentele trupelor aliate. Cautindu-si parintii, despre care nimeni nu stie daca mai sint sau nu in viata, Ernst o intilneste pe Elisabeth si, in mijlocul ruinelor, intre cei doi se infiripa o minunata poveste de iubire. Fericirea lor este insa de scurta durata, fiindca el trebuie sa se intoarca pe front, iar revelatia ororilor pe care le-a comis impins de o propaganda mincinoasa nu-i da pace.

După ce pui cartea jos, esti umplut de o tristețe adâncă. Remarque ne arata modul în care a fost perceput și înțeles de către germani, cel de-al doilea război mondial. Foarte interesanta este si perspectiva diferită și totuși aceeași a soldatului, cu privire la durere, suferinta, dragoste și … speranțe. Multe sperante.

O carte de 5 stele!

cumpara ACUM cu reducere de pret

Alte carti scrise de Erich Maria Remarque >>> vezi AICI

 

Soroc de viata si soroc de moarte de Erich Maria Remarque

  • An aparitie: 2016
  • Editie: Necartonata
  • Editura: POLIROM
  • Format: 200×130
  • Nr. pagini: 391
  • Traducator: Emanoil Cerbu

Comentariile sunt închise.