Spioana de Paulo Coelho

spioana   Spioana de Paulo Coelho este portretul captivant al uneia dintre cele mai enigmatice, curajoase si independente femei din istorie: Mata Hari. O femeie al carui nume a devenit un mit, o femeie a carei arma era seductia…

Inalta societate a adulat-o si a detestat-o, ziarele au elogiat-o si au condamnat-o.

La inceputul efervescentei Belle Epoque, pe scenele de la Scala si Olympia, Mata Hari aprinde imaginatia contemporanilor sai. Are barbatii la picioare si forta de a-i manevra dupa plac: artisti, aristocrati, diplomati si oameni de stat sunt tot atatea marionete in jocul ei periculos.

Dar zarurile sortii nu cad de multe ori la fel, iar tanara, aflata mereu intr-o frenetica reinventare de sine, scapa din maini fraiele propriei vieti.

Cine era Mata Hari:

  • O dansatoare care a socat si a fermecat publicul.
  • O curtezana care a sfidat rigorile vremii.
  • O spioana – poate cea mai faimoasa – care i-a subjugat pe puternicii zilei.

Singura ei vina: a fost o femeie libera.

La aproape un secol de la moartea ei, Paulo Coelho recompune, pornind de la documente de arhiva nepublicate, portretul captivant al uneia dintre cele mai enigmatice, curajoase si independente femei din istorie. De la copilaria intr-un orasel olandez, la viata traumatizanta alaturi de un ofiter alcoolic in Java si pana la anii de glorie in capitala Frantei, Spioana e un puzzle fascinant si o lectie admirabila despre echilibrul fragil dintre nonconformism si luciditate.

cumpara ACUM

Cartile lui Paulo Coelho >>> vezi AICI

Comentariile sunt închise.