Svetlana Aleksievici – serie de carti cu reducere de pret

Svetlana Aleksievici  Svetlana Aleksievici, scriitoarea bielorusa castigatoarea multor premii literare, cel mai important fiind Premiul Nobel pentru Literatură in 2015 pentru „scrierile ei polifonice, un monument închinat suferinței și curajului în vremurile noastreˮ, conform comunicatului dat de Comitetul Nobel de la Stockholm. Care sunt cartile Svetlanei Aleksievici, carti care nu trebuie sa lipseasca dintr-o biblioteca respectabila:

Ultimii martori, o carte sfâşietoare, căci ce poate fi mai cumplit decât copilăria în timp de război, mai tragic decât inocenţa supusă violenţei şi anihilării? O poveste care schimbă perspectiva asupra istoriei, a războiului, a copilăriei şi a vieţii.
Dezastrul de la Cernobîl. Mărturii ale supravieţuitorilor, a castigat National Book Critics Circle Award in 2005 pentru carte de nonfictiune si Premiul pentru Pace Erich-Maria-Remarque in 2001. Cartea este interzisa in Bielorusia.

Vremuri second-hand este o carte puternică care zguduie cititorul și-l lasă fără suflare. Omul sovietic se trezește brusc pus față în față cu crimele pe care le-a comis împotriva altor nații, împotriva propriilor cetățeni, crime pe care le-a comis în numele socialismului. Iar socialismul s-a prăbușit… Pentru ce au ucis, atunci? Pentru ce și-au omorât și torturat vecinii, cunoștințele, neamurile? Pentru ca idealul lor să se spulbere în doar câteva zile?

Soldaţii de zinc este o carte in care Svetlana Aleksievici a îndrăznit să încalce unul dintre ultimele mari tabuuri ale imperiului sovietic: mitul războiului din Afganistan, al soldatului „internaționalist” care ajută un popor înapoiat să construiască socialismul. Între 1979 și 1989, un milion de militari sovietici au trecut prin Afganistan, provocând aici distrugeri uriașe și rămânând ei înșiși marcați de experiența unui conflict nerecunoscut oficial. Morții erau trimiși înapoi în URSS în sicrie sigilate de zinc, în timp ce, întorși în patrie, mare parte din supraviețuitori nu s-au putut reintegra și au devenit, în ochii altora, violatori și criminali.

Soldații de zinc” prezintă mărturiile emoționante ale unor participanți la război – soldați, ofițeri, asistente medicale – și ale unor mame care și-au pierdut copiii în Afganistan, într-o carte șocantă prin onestitatea ei brutală. Este o reconstituire tulburătoare și de neuitat a realității și absurdității războiului.

cumpara ACUM cu reducere de pret

Războiul nu are chip de femeie este o carte pentru care Svetlana Aleksievici şi-a dedicat şapte ani din viaţă pentru a colecta marturii si documente.Al Doilea Război Mondial nu va ajunge niciodată să-şi dezvăluie întreaga grozăvie. În spatele faptelor de arme, al atrocităţilor şi al crimelor monstruoase comise împotriva civililor se ascunde o altă realitate. Aceea a miilor de femei sovietice trimise pe front împotriva inamicului nazist. După primele sentimente de euforie, asistăm la o schimbare radicală de ton, pe măsură ce ajungem la încercarea fatală a luptei, însoţită de partea sa de întrebări şi de suferinţă.
Abandonând tăcerea în care şi-au găsit refugiul, aceste femei îndrăznesc, în sfârşit, să prezinte războiul aşa cum l-au trăit.

Comentariile sunt închise.