Tratat de igiena mintala de Constantin Enachescu

Tratat de igiena mintala de Constantin Enachescutratat-de-igiena-mintala (Editia a III-a revazuta si adaugita) contine sapte capitole noi ce abordeaza teme precum psihoigiena bolilor civilizatiei, psihoigiena maternitatii si a

retragerii din activitatea socioprofesionala, viitorul omului si igiena mintala sau semnificatia filosofica si morala a igienei mintale.

De asemenea, cititorii au la dispozitie un index menit sa faciliteze identificarea celor mai importante notiuni analizate in volum. Fiecare individ asimileaza factorii sociali cu care se confrunta, fiind permanent obligat sa-si organizeze personalitatea si comportamentul in raport cu acestia.

Tratatul de igiena mintala de Constantin Enachescu vine sa usureze acest proces de adaptare. Conceput dupa un plan original si bazat pe studiile si cercetarile personale ale autorului privind aspectele starii de sanatate mintala si ale celei de boala psihica, individuala sau colectiva, volumul este structurat in cinci sectiuni ce trateaza probleme distincte: aspectele generale ale igienei mintale, psihoigiena individuala si cea a comunitatilor umane, psihoprofilaxia si aspectele interdisciplinare ale igienei mintale.

Datorita caracterului sau didactic, Tratatul se adreseaza studentilor de la facultatile de medicina, psihologie, sociologie, asistenta sociala, drept, precum si specialistilor si cercetatorilor din aceste domenii.

Vezi AICI cel mai mic pret

Editura Polirom
Anul aparitiei 2008
Colectie Collegium.Psihologie
Tip coperta Cartonata
Format 160×235
Numar pagini 456
Autor Constantin Enachescu
ISBN 978-973-460-951-2

Comentariile sunt închise.