Trei intr-o barca de Jerome K. Jerome

trei intr-o barca Prolificul scriitor britanic Jerome K. Jerome (1859-1927) ramane cunoscut datorita romanului Trei intr-o barca (1899), una dintre cele mai captivante scrieri umoristice ale literaturii moderne, roman satiric plasat pe locul 33 în clasamentul celor mai bune 100 de romane din toate timpurile realizat de The Guardian.

In acest jurnal de calatorie pe apele Tamisei, autorul infirma toate prejudecatile referitoare la ironia englezeasca (prea putin spectaculoasa) si la epoca victoriana (conformista si sobra).

Cartea isi datoreaza succesul si longevitatea umorului spumos cu care sunt evocate peripetiile a trei oraseni pentru care o calatorie de placere pe fluviu capata proportiile unei expeditii aventuroase, plina de neprevazut. Cele trei personaje principale ale romanului sunt Jerome (chiar autorul, Jerome K. Jerome) și cei doi buni prieteni ai săi, George Wingrave și Carl Hentschel (Harris în carte).

Stilul unic al lui Jerome si spiritul sau de observatie, care i-au captivat pe contemporanii scriitorului, transforma Trei intr-o barca intr-un roman clasic al genului, la fel de surprinzator si pentru cititorii zilelor noastre.

cumpara ACUM cu reducere de pret

Comentariile sunt închise.