Trilogia Balcanica de Olivia Manning

trilogia balcanica   Trilogia Balcanica de Olivia Manning este una dintre cele mai minunate opere de fictiune aparute in Anglia de la razboi incoace. Galeria personajelor este uriasa, descrierea scenelor, absolut superba, patosul e retinut, iar umorul, discret si civilizat. – Anthony Burgess

Marea sansa este primul volum din Trilogia Balcanica si face un portret remarcabil al unui cuplu, al unui stil de viata disparut si al unei lumi care sta sa se prabuseasca. Tinerii Guy si Harriet Pringle, care traiesc si lucreaza in Romania, trebuie sa plece in Grecia, caci armata germana avanseaza. Europa e in razboi si lupta se da pe toate fronturile – in viata publica si in viata privata. Amestec de balcanism si europenism, sufocat de saracie si coruptie, Bucurestiul anilor ’39–’40 se dezvaluie dintr-un unghi nemilos, celebru inca de la aparitia cartii.

In Orasul decazut, al doilea volum al trilogiei, viitorul Romaniei e si mai incert decat in Marea Sansa, primul volum al trilogiei. E randul englezilor sa devina tinta zvonurilor si a banuielilor. Harriet vrea sa fie in singuranta, dar Guy nu se resemneaza cu ideea ca va trebui sa plece din tara. Itele destinului se complica si in povestea cuplului, si in povestea Europei.

In Prieteni si eroi, al treilea volum si ultimul, Harriet Pringle tocmai a sosit la Atena. După ce a scăpat din România ocupată de naziști, așteaptă vești despre Guy, soțul ei, rămas la București, „orașul decăzut“. Cei doi se reîntâlnesc în capitala Greciei, care însă nu e ocolită de război. În scurtă vreme, Europa se va fărâmița, iar protagoniștii vor avea o nouă cale de urmat într-o altă lume.

De ce merita sa citesti Trilogia balcanica? Pentru ca este o poveste foarte bine scrisă, captivantă, hipnotică si nu in ultimul rand, eleganta cu care este scrisa te copleseste.

Marea sansa (vol.I) – cumpara ACUM

Orasul decazut (vol.II) – cumpara ACUM

Prieteni si eroi (vol. III) – cumpara ACUM

eBook Trilogia balcanica >>> vezi AICI

Comentariile sunt închise.