Urzeala tronurilor de George R.R. Martin

Urzeala tronurilor (titlu original A Game of Thrones) este primul roman din seria Cantec de gheata si foc (aflata acum la reducere – 50%), o epopee fantastică scrisă de George R. R. Martin. Romanul, publicat pe 6 august 1996, a câștigat premiul Locus în 1997 și a fost nominalizat în 1998 pentru Premiul Nebula și pentru premiul

World Fantasy în 1997.

Numele romanului a fost dat ulterior jocurilor derivate din el, jocuri cu cărți, cu pioni si pe calculator. În noiembrie 2009, a fost filmat de catre HBO episodul pilot al ecranizării cărții.

Cartea a apărut în limba română în ediție paperback în anul 2007 și hardcover în 2011.

PREMIUL LOCUS

„Romanul care marchează fără doar şi poate începutul detronării lui Tolkien: Urzeala tronurilor.“
Newsweek

Într-un ţinut în care verile pot dura ani în şir şi iernile o viaţă, primejdia se arată la orizont. Vine iarna şi pe plaiurile îngheţate de la nord de Winterfell forţe întunecate şi stranii îşi adună puterile în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se află familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri şi neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Un tărâm al extremelor, de la fortăreţele de piatră ale iernii la castelele belşugului şi ale verii, în care lorzi şi prinţese, soldaţi şi vrăjitori, asasini şi bastarzi iubesc, se luptă şi uneltesc pentru a supravieţui. Între intrigi şi comploturi, tragedie şi trădare, victorie şi teroare, soarta familiei Stark, a aliaţilor ei şi a inamicilor atârnă de un fir de păr, în timp ce toţi încearcă să câştige cel mai periculos joc dintre toate: urzeala tronurilor.

„Martin atinge un vârf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative şi al scenelor de acţiune. Scriitura, imaginaţia, impactul emoţional şi extraordinara construcţie a universului său presupun o nouă definire a genului fantasy.“
Booklist

Cartea poate fi achizitionata de AICI cu reducere mare de pret.

Seria Cantec de gheata si foc care cuprinde volumele Urzeala Tronurilor, Inclestarea Regilor, Iuresul Sabiilor, Festinul Ciorilor, Dansul dragonilor poate fi achizitionata cu o reducere substantiala de AICI.

Comentariile sunt închise.