Zgomotul timpului de Julian Barnes

zgomotul timpului  Zgomotul timpului de Julian Barnes, o biografie ficțională, este o capodoperă dedicată celebrului compozitor rus Dmitri Dimitrievici Șostacovici, o poveste despre ciocnirea dintre artă și putere, despre compromis, lașitate și curaj, intr-un cuvant este opera unui adevărat maestru.

Este anul 1935 si tanarul compozitor Sostacovici se teme pentru viata sa, caci Stalin e brusc interesat de muzica lui. Artistul e sigur ca va sfarsi in Siberia si priveste in urma la propria viata. Totusi, are noroc si nu devine o victima. Insa pretul este foarte mare: capitularea in fata regimului opresiv.

Proza lui Barnes îmbină detaliile biografice cotidiene cu situații și observații care ridică probleme universale: raportul artă – putere politică, limitele curajului în fața opresiunii sau exigențele morale uneori fatal de mari.

Dmitri Dimitrievici Șostacovici (1906 – 1975) a fost compozitor si pianist rus, considerat unul dintre cei mai importanți compozitori ai secolului al XX-lea.

cumpara ACUM cu reducere de pret

„O ambitioasa alegorie orwelliana despre dificultatile intampinate de artisti in societatile totalitare si o parabola kafkiana despre eforturile unui om fricos de a se lupta cu o realitate suprarealista.“ – The New York Times

Cartile lui Julian Barnes >>> vezi AICI

Comentariile sunt închise.